Gefeliciteerd Jeffrey Herlings

bron : Motocrossplanet.nl

HERLINGS WINT TITANENSTRIJD MET CAIROLI IN LOMMEL, COLDENHOFF OP HET PODIUM

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Team heeft de zware slijtageslag van Lommel weten te winnen. Herlings wist in een rechtstreeks duel Antonio Cairoli te verslaan.

 

Meerdere keren wisten beide rijders elkaar te passeren en wilden beiden graag de manchezege pakken. Uiteindelijk was het Herlings die de langste adem had en zijn tweede Grand Prix uit zijn carriere in de MXGP klasse wist te pakken.
Op meer dan twintig seconden van Herlings kwam Cairoli als tweede binnen en Max Anstie volgde op 43 seconden. Glenn Coldenhoff reed opnieuw een sterke wedstrijd en wist als vierde over de finish te komen. Met dit goede resultaat eindigde Coldenhoff achter Herlings en Cairoli als derde in het dagklassement.
Op het loodzware circuit zagen we verschillende pittige valpartijen waaronder die van Armanis Jasikonis, Tim Gajser en Evgeny Bobryshev. Jasikonis en Bobryshev verdwenen uit de wedstrijd en Gasjer wist nog als tiende over de finish te komen.
Dankzij de Grand Prix zege van Herlings is hij in de tussenstand om het wereldkampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats en kijkt tegen een achterstand aan van 99 punten op Antonio Cairoli.
Sven van der Mierden kwam in de tweede manche opnieuw dichtbij het scoren van punten maar kwam uiteindelijk moegestreden als eenentwintigste binnen.

 

Add a Comment